Training

Tijdens de mediatraining wordt u zeer effectief en praktijkgericht voorbereid op het geven van interviews. De trainers van Latijnhouwers Media & Communicatie zijn zeer ervaren. Dat betekent dus veel praktijkgerichte adviezen. Doel: u zo authentiek mogelijk houden. Sprekende poppen doen het niet goed in de media. Vlotte, heldere sprekers wel!

Goede voorbereiding

Vaak denken mensen na het interview: ‘Wat ging dat snel! Ik heb lang niet alles kunnen vertellen.’ Deze fouten kunt u voorkomen door vooraf te bedenken: wat gaan ze me vragen en wat wil ik vertellen. U moet zich verplaatsen in het hoofd van de journalist, want die gaat de vragen stellen. Zo kunt u voorkomen dat u wordt overvallen door de vragen en kunt zich veel beter en effectiever voorbereiden op het interview.

Veel praktijkoefeningen

Voor een training willen de trainers weten tegen welke problemen u aanloopt en wat u wilt verbeteren. Belangrijk tijdens de training zijn de zeer effectieve radio- en tv-oefeninterviews. Daarom wordt er ook veel tijd gestoken in dit deel van de training. Praktijk leert ons dat de getrainden na de interviewsessies enorme stappen hebben gemaakt en zich veel effectiever kunnen uitdrukken in de media.

PROGRAMMA

In de ochtend wordt het praktijkdeel behandeld en bespreken we onder meer: Wie is uw doelgroep? Hoe kunt u die doelgroep het meest effectief bereiken? Wat is uw kernboodschap? Hoe denkt een journalist? En hoe kunt u zich dus het beste voorbereiden op interviews?

In het middagdeel gaan we aan de slag. Tijdens dit deel wordt de theorie van de ochtend in praktijk gebracht. U krijgt per persoon 2 interviews: een radio-interview en een tv-interview. Na ieder interview gaan we de gesprekken grondig analyseren. U leert onder druk omgaan met kritische vragen aan de hand van actuele onderwerpen die relevant zijn voor uw organisatie. U leert ook hoe belangrijk een goede voorbereiding is en hoe u heldere antwoorden kunt geven.

Na deze training bent u een veel betere media-spreker!

 

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_7 rvn_digitalis_theme_fwv_1_3